bloaskapel "Den Duijvenlanders"

optredens info Jacqueline Muizer tel: 06 23472930

Bloaskapel "Den Duijvelanders" bestaat al sinds het jaar 1985, in dat jaar traden ze op in de Feesttent  in het Park van Rhoon op de dag voor dat Koninginnedag 29 april, ze waren jarenlang de "Hofkapel" van de carnavalsvereniging "De Hosbonkers" in Rhoon; die elk jaar een carnavalsmiddag voor de ouderen, en de jeugd van Rhoon organiseerden, inclusief de Carnavalsoptocht, die toen werd voorgegaan door de majorettes en de drumfanfare.

de bloaskapel speelt op evenementen zoals een braderie, paardenmarkt, landbouwdag, carnaval, serenade bij een bruiloft, of een speciale verjaardag.

het repertoire bestaat uit feestelijke mambo's, rumba's, meezingers, smartlappen, maar ook swingende popsongs.

Veel repertoire wordt gearrangeerd door Cor Pelkman die ook de repetitie's op woensdagavond leidt

Alle leden zijn ook lid bij "Volharding" van het jeugdorkest of het 'grote' fanfareorkest.